Orta Gerilim Sistemleri
Orta gerilim sistemleri, elektrik güç sistemlerinde güç dağıtımında kullanılan ve daha yüksek voltaj ve güç seviyelerini yöneten sistemlerdir. Genellikle 1 kV (1000 volt) ile 36 kV arasındaki gerilim seviyelerinde çalışırlar. Bu sistemler elektrik enerjisini iletmek, dağıtmak ve kontrol etmek için tasarlanmıştır ve genellikle elektrik iletim hatlarında ve şebekelerinde kullanılırlar.
Alçak Gerilim Sistemleri
Alçak gerilim sistemleri, elektrik güç sistemlerinde daha düşük voltaj ve güç seviyelerinde çalışan sistemlerdir. Genellikle 1 kV'den daha düşük gerilim seviyelerinde (genellikle 1000 volt veya daha az) faaliyet gösterirler. Alçak gerilim sistemleri, elektrik enerjisinin dağıtımı, kontrolü, korunması ve kullanımı için tasarlanmıştır.
Alçak Gerilim Sistemleri
- Kablo Tavası
- Aydınlatma
- Priz Tesisatı
- Alçak Gerilim Pano İşleri
- Mekanik Cihaz Beslemeleri
- Anahtar Priz Montajları
Zayıf Akım Sistemleri
Zayıf akım, telefonlar, kapı zilleri, antenler ve yangın alarm sistemleri gibi cihazları çalıştırmak için elektrik tesisatlarında kullanılan düşük voltaj kaynaklarını ifade eder. Zayıf akım sistemlerindeki voltaj düşük olduğundan elektrik çarpma riski yoktur. Zayıf akım, insanlara zarar vermeyen (çarpılmayan) elektrik tesisatı olarak da tanımlanır.
Zayıf Akım Sistemleri
- Akıllı Ev Sistemleri
- CCTV sistemleri
- Hırsız Alarm Sistemleri
- Geçiş Kontrol Sistemleri
- Rack Kabinet Sistemleri
- Seslendirme ve Acil Anons Sistemleri
- Telefon / Santral Sistemleri
- TV / Uydu Sistemleri
- Yangın Alarm Sistemleri
- Yapısal Kablolama
- Network
Yıldırımdan Korunma ve Topraklama Sistemleri
Yıldırım, yoğun bir elektrik yükü barındırdığı için düştüğü ortamda oldukça yakıcı etkiler yaratmaktadır. Bu nedenle yıldırımdan korunma yöntemleri, hayati öneme sahip önlemlerdir. Genellikle, yıldırımdan korunma sistemleri yüksek ve kalabalık yapılarda kullanılmaktadır. Böylelikle can ve mal güvenliği teminat altına alınmış olmaktadır. Bulutlardaki elektrik yükünü kendi üzerine çeken ve sonrasında kablolar vasıtasıyla toprağa aktaran alete paratoner denir.
Hayati önemdeki, yıldırımdan korunma tesisatı bazı standartlara sahiptir. Paratonerlerde, paratoner direği, direk kroşesi, paratoner direği tespit kelepçesi, kiremit kroşesi, indirme iletkeni, duvar kroşesi, indirme borusu, topraklama elektrotu gibi bileşenler standart olarak bulunmak zorundadır. Öte yandan, yıldırımdan korunma sistemleri kullanım alanlarına göre farklılık arz etmektedir. Aktif paratoner, Faraday kafesi, Frenklin çubuğu, İç yıldırımlık gibi sistemler vardır
Yıldırım Engelleme Sistemi Kullanım Alanları
- Fabrikalar ve Endüstriyel Tesisler
- Havaalanları
- GMS Kuleleri
- Villalar ve apartmanlar
- Tekneler ve deniz taşıtları
- Rüzgar Santrallerinde
Enerji Sistemleri
Otomasyon Sistemleri
Danışmanlık Hizmetleri
Danışmanlık hizmeti kapsamında, yatırım amacına uygun gerekli sistemlerin belirlenmesi ve maliyetlerinin hesaplanarak fizibilitenin çıkarılması çalışmaları yapılmaktadır. Teşvikli projelerde ithal edilecek ekipmanlara ait listeler oluşturulmakta, raporlar hazırlanmakta, montajın proje ve şartnamelere uygunluğunun kontrolü yapılmaktadır. Belirlenen sürede işin bitirilmesi için kontrolörlük görevi ve gereken koordinasyon sağlanmaktadir. Yüklenicilerle ve tedarikçilerle yapılacak iş akitlerinin hazırlanması, hakedişlerin kontrolü ve onayları yapılmakta ve kesin hesaplar denetlenmektedir.